Predstavnički dom PSBiH usvojio izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH

Fena
Predstavnički dom PSBiH usvojio izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Predstavnički dom PS BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na hitnoj sjednici, po hitnom postupku, usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH.

Poslanici su najprije prihvatili zahtjev Doma naroda državnog parlamenta da se predloženi zakon razmatra po hitnom zakonodavnom postupku, a potom su ga bez diskusije, jednoglasno usvojili.

Dom naroda je nedavno, također jednoglasno, usvojio ovaj zakon koji je predložio delegat u tom domu Halid Genjac.

Zakon je bilo potrebno mijenjati kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda koji je neustavnim proglasio određene odredbe tog zakona.

Poslanici su na današnjoj sjednici dali saglasnost za ratifikaciju Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj – Izgradnja i obnova određenog broja bolnica u BiH kao i Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj – Razvoj infrastrukture u općini Stari Grad, Sarajevo.

Današnjoj sjednici, koja je okončana nakon davanja saglasnosti za ratifikaciju ova dva sporazuma, nisu prisustvovali poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije