Predstavnički dom BiH: Odbijen prijedlog kojim se traži procesuiranje Dodika zbog negiranja genocida

7
Radiosarajevo.ba
Predstavnički dom BiH: Odbijen prijedlog kojim se traži procesuiranje Dodika zbog negiranja genocida
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Predstavnički dom BiH

Zastupnici u Predstavničkom domu Bosne i Hercegovine na današnjoj sjdnici održali su raspravu o prijedlogu zastupnika SDA da se pozove Tužilaštvo Bosne i Hercegovine kako bi reagovalo na izjave Milorada Dodika o negiranju genocida.

Zastupnici su glasali protiv, odnosno nije bilo entitetske većine.

Za Prijedlog zaključka Predstavničkog doma BiH kojim se od Tužilaštva BiH u skladu s zakonom traži procesuiranje predsjednika RS Milorada Dodika zbog javnog negiranja genocida u Srebrenici, glasalo je 22 od 38 prisutnih, suzdržanih nije bilo, a protiv je glasalo 16 osoba.

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

Kako bi određeni prijedlog bio uvršten na dnevni red potrebna je opća i entitetska većina.

Četvrta sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ima 14 tačaka dnevnog reda od čega su tri zakona i to: Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o sportu u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije