Predstavnici najvećih turističkih agencija Bliskog istoka u posjeti BiH

Anadolija
Predstavnici najvećih turističkih agencija Bliskog istoka u posjeti BiH
/ Anadolija
Aviokompanija Turkish Airlines u glavni grad Bosne i Hercegovine dovela je 50 predstavnika najvećih turističkih agencija iz zemalja Bliskog istoka.

Njima će u naredna tri dana biti predstavljeni potencijali turističkih mjesta u BiH, kako bi putnici iz regiona Perzijskog zaljeva u narednom periodu posjetili našu zemlju.

Riječ je o događaj "Fam Trip Proposal" kojeg Turkish Airlines u BiH godinama organizuje. Ove godine u BiH su doputovali predstavnici turističkih agencija iz Kuvajta, Bahreina, Omana, Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

"Samo iz Saudijske Arabije doputovali su predstavnici šest najvećih turističkih kompanija te zemlje", rekao je direktor aviokompanije Turkish Airlines za BiH Ahmet Salih Kansu.

Prvog dana događaja, gosti sa Bliskog istoka bili su u obilasku Sarajeva. Za petak 13. maja planirana je posjeta Konjicu i obilazak tog grada, potom odlazak u Blagaj, Mostar i Jablanicu. Trećeg dana predstavnici bliskoistočnih turističkih agencija odlaze u Travnik, a nakon toga i u Jajce.

"Ponosni na ovaj projekat, glavni cilj nam je dovesti ove turističke agencije sa Bliskog istoka u BiH da im pokažemo turističke kapacitete koje ova zemlja ima. BiH ima veoma lijepu prirodu, planine, zelenilo, puno rijeka i jezera. Ako poredimo cijene smještaja i rent-a-cara, BiH je još uvijek jeftina. Nakon Kuvajćana, sada dolaze ljudi iz Bahreina, Omana i UAE… Sretni smo da možemo promovisati BiH", rekao je Kansu.

Prema njegovim riječima, BiH ima potencijale zanimljive gostima iz arapskih zemalja.

"Nakon obilaska Sarajeva, idemo prema regionu Hercegovine. Travik i Jajce su historijska mjesta i posebno Jajce je veoma poznato po svojim vodopadima. Te stvari ćemo pokazati, ako imamo šansi, pokazat ćemo im i turističke potencijale za zimski turizam", rekao je Kansu.

Prvog dana u obilasku Sarajeva predstavnici nekoliko arapskih turističkih agencija već su pokazali interesovanje za posjetu bogatim turističkim atrakcijama koje nudi glavni grad BiH, naglasio je Mert Dorman, potpredsjednik Turkish Airlinesa zadužen za tržišta istočne Europe i Balkana.

"Ovaj region je veoma atraktivan za goste iz zemalja Zaljeva, ima halal hrane i halal restorana, historijskih mjesta, zelenila za porodice iz ovog regiona. Ohrabrujemo putnike da putuju u ovaj region Balkana", naglasio je Dorman. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije