Ambasade i međunarodne institucije u BiH: CIK mora dati doprinos izbornoj reformi

0
Radiosarajevo.ba
Ambasade i međunarodne institucije u BiH: CIK mora dati doprinos izbornoj reformi
Twitter / Predstavnici ambasada i međunarodnih institucija u BiH

Kao upravno tijelo zaduženo za izbore u Bosni i Hercegovini, te kao institucija odgovorna za implementaciju reformi, Centralna izborna komisija (CIK) mora značajno doprinijeti svojom stručnošću razgovorima o izbornoj reformi, poručeno je danas sa sastanka kojeg su članovi CIK-a održali sa predstavnicima ambasada i međunarodnih institucija u BiH.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Eric Nelson, šefica Misije OSCE u BiH Kathleen Kavalec, specijalni predstavnik Europske unije Johann Sattler i visoki predstavnik Valentin Inzko razgovarali su sa članovima CIK-a o prilikama za provođenje izborne reforme u zemlji tokom ove godine.

“Slažemo se sa članovima CIK-a da će usvajanje ključnih reformi koje su preporučili ODIHR i GRECO stvoriti slobodniji i pošteniji izborni proces za sviju. Ne postoji legitiman razlog za odgađanje ovog procesa”, saopšteno je iz ambasade SAD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije