SDP-ova poruka biračima: 'Za sve nas'

S. Dž.
SDP-ova poruka biračima: 'Za sve nas'
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine predstavila je novi slogan za predstojeće izbore.

Novinarima se danas na pres-konferenciji obratio Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, i Irfan Čengić, generalni sekretar SDP-a BiH.

Slogan koji su iz SDP-a izabrali kao moto pred lokalne izbore glasi Za sve nas

"SDP je bila i ostat će odana ideji jedinstvene BiH. Jasno je da to izgleda kao utopija i da u ovom trenutku ne izgleda realno. Zato svi oni koji rade na tom polju mogu biti naši saveznici ili mi njihovi", rekao je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Nikšić je rekao se plaše trenutne lokalne vlasti koja vodi BiH u troetničku i teritorijalnu podijeljenost, te da će njegova stranka tražiti način da se tome suprotstavi.

Također, iz ove stranke navode da planiraju "raditi na jedinstvenoj BiH i da ovaj slogan znači da je SDP partija cijele BiH i svih njenih građana".

Nikšić nije želio komentirati dogovor Izetbegovića i Dodika navodeći da "neki tjeraju vodu na mlin onih koji žele podjelu BiH".

Dodao je da ne zanemaruju ni ono što jeste izvorna nadležnost lokalnih zajednica, pa u programu nude i konkretne odgovore za pitanja lokalne infrastrukture, socijalne pomoći i skrbi prema onima koji jesu u nadležnosti lokalnih sredina.

"U našem programu pokušavamo tražiti mogućnost da se u lokalnim sredinama pomogne onim najugroženijim, penzionerima i, svakako, tu je zaštita radničkih prava", istaknuo je Nikšić.

Generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić kazao je da ova stranka izlazi na lokalne izbore u 98 općina u BiH, od čega su jedna trećina općine u Republici Srpskoj.

Imaju 2.066 kandidata za vijećnike i odbornike na predstojećim izborima i više od 30 kandidata za načelnike. Neki od kandidata za načelnike su isključivo SDP-ovi, neki su koalicioni sa Demokratskom frontom, dok podržavaju i nekoliko nezavisnih kandidata za načelnike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije