Predsjedništvo BiH: Vratite nam Budimirov ured

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo BiH: Vratite nam Budimirov ured

 

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je na današnjoj sjednici u Sarajevu zaključak da od Vlade Federacije BiH zatraži hitno oslobađanje prostorija koje je do sada koristio Predsjednik FBiH Živko Budimir, zbog kako je rekao predsjedavajući Predsjedništva BiH, nedavnih nemilih i neprimjerenih događaja.  

Nebojša Radmanović, predsjedavajući, rekao je da smatra da neke agencije ne bi smjele i trebale upadati u zgradu Predsjedništva BiH, bilo sa nalogom suda ili tužilaštva, jer je se radi o najvišoj državnoj instituciji.

Radmanović je kazao, navodi agencija Fena, da će na trilateralni sastanak predsjednika Turske, Srbije i BiH, koji se održava 14. i 15. maja u Ankari ipak putovati Željko Komšić, iako je ranije izjavio da neće.

Također, predsjedavajući Predsjedništva BiH je kazao da u posjetu BiH 8. ili 9. jula dolazi predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, što će ujedno biti njegova prva zvanična i službena posjeta jednoj državi nakon ulaska Hrvatske u EU.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije