Predsjedništvo BiH prihvatilo predloženi termin službene posjete emira države Katar

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo BiH prihvatilo predloženi termin službene posjete emira države Katar

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je danas na sjednici predloženi termin službene posjete šeika Tamim Bin Hamad Al-Thanija, emira Države Katar, Bosni i Hercegovini, 29. i 30. januara ove godine.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID) – Projekat razvoja ruralnog preduzetništva i Odluku o prihvatanju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o finansijskoj saradnji u 2013. godini.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Protokola o donaciji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske.

Predsjedništvo BiH je na 18. redovnoj sjednici ratificiralo Aneks IV Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške o finansiranju projekta u korist pravosuđa i/ili sudova i tužilaštava u Bosni i Hercegovini, Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Drine s pratećim putnim objektima na lokaciji Bratunac-Ljubovija, Ugovor o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, Amandman na Sporazum o grantu u okviru Državnog programa IPA 2009 za Bosnu i Hercegovinu – Poboljšanje infrastrukture regionalne osnovne saobraćajne mreže u BiH – željeznički saobraćaj, zaključen između Evropske investicione banke i Bosne i Hercegovine i Sporazum između Bosne i Hercegovine i Švedske o razvojnoj saradnji, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije