Predsjedništvo organiziralo svečanu večeru za šefove delegacija učesnica Samita

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo organiziralo svečanu večeru za šefove delegacija učesnica Samita
Foto: Predsjedništvo BiH / Svečana večera u čast šefova delegacija učesnica Summita SEECP-a

U okviru održavanja Summita procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji se održava u Bosni i Hercegovini 8. i 9. jula 2019. godine, Predsjedništvo BiH je večeras bilo domaćin svečane večere u čast šefova delegacija učesnica Summita SEECP-a.

Večera je počela u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu u 20 sati.

Također, premijerka Srbije Ana Brnabić je stigla u Sarajevo gdje se sastala sa članovima Predsjedništva BiH, te će prisustvovati večeri u zgradi Predsjedništva BiH.

Večeri su, između ostalih, prisustvovali predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i Šefik Džaferović, predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Slovenije Borut Pahor i premijer Bugarske Boyko Borisov.

Učesnici su prije večere pozirali za zajedničku fotografiju.

Na Samitu učestvuju delegacije zemalja bivših jugoslovenskih republika, Grčke, Bugarske, Rumunije, Moldavije i Turske.

Centralni događaje će biti na Jahorini gdje će se razgovarati o formatu predsjednika država članica Vijeća za saradnju u jugoistočnoj Evropi ili šefova delegacija vlada o tome šta smo uradili u prošloj godini i šta bi mogli biti ciljevi u narednom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije