Predsjedništvo BiH: Održana 39. sjednica

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo BiH: Održana 39. sjednica

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Kirgistan, te Vlade Republike Liban o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Također, donesena je i Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU), te Sporazuma između Vijeća ministara BiH i austrijske Savezne Vlade o sprovođenju Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o dosadašnjim aktivnostima na uspostavi Balkanskih medicinskih snaga (BMTF) i zadužilo Ministarstvo odbrane BiH da pokrene postupak za vođenje pregovora radi zaključivanja Međunarodnog ugovora i da nastavi učešće u aktivnostima na uspostavi Balkanskih medicinskih snaga.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i OSCE-a u oblasti odbrane i sigurnosti, zatim Sporazuma između BiH i Ujedinjenih Arapskih Emirata o unapređenju i zaštiti investicija, i Izmijenjenog i dopunjenog teksta Memoranduma o razumijevanju o obrazovnoj i naučnoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Saudijske Arabije.

Donesena je Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Programa saradnje u oblasti kulture, nauke i obrazovanja između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije od 2013. do 2015. godine.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju pristupanja Kneževine Andore Haaškoj konvenciji o građansko-pravnim aspektima međunarodne otmice djece i Odluku o prihvatanju pristupanja Ruske Federacije Haškoj konvenciji o građansko-pravnim aspektima međunarodne otmice djece, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije