Predsjedništvo BiH o partnerskom akcionom planu BiH

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo BiH o partnerskom akcionom planu BiH

Predsjedništvo BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Individualni partnerski akcioni plan BiH-NATO za period 2011-2013. i Individualni partnerski program BiH za 2011. godinu.

Bit će razmatran i poziv predsjedavajućem Predsjedništva BiH za učešće na završnoj sesiji 6. ljetnog univerziteta za demokratiju, u Strasbourgu, 29. juna ove godine.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe: Prijedlog odluke o određivanju vršioca dužnosti komandanta 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH te Prijedlog odluke o produžetku mandata oficirima Oružanih snaga BiH u misiji Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Afganistanu.

Predviđeno je i razmatranje Informacije Ministarstva odbrane o trajanju mandata vojno-diplomatskih predstavnika BiH u inostranstvu, te Prijedloga odluke o imenovanju vojnih atašea BiH u Turskoj i Srbiji kao i Prijedloga odluke o imenovanju vojnih predstavnika BiH u inostranstvu.

Predsjedništvo BiH bi, između ostalog, trebalo razmatrati Godišnji i Finansijski izvještaji Centralne banke BiH za 2010. godinu, te Finansijski izvještaj ove institucije na dan 31. marta 2011. godine.

Jedna od tačaka dnevnog reda biće i kandidatura BiH za članicu Komiteta za svjetsku baštinu UNESCO-a.  


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije