Predsjedništvo BiH na proslavi ulaska Hrvatske u EU

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo BiH na proslavi ulaska Hrvatske u EU

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović boravit će u Zagrebu od 30. juna do 1. jula gdje će prisustvovati centralnoj proslavi ulaska Republike Hrvatske u Evropsku uniju.

Programom proslave za 30. juni je predviđen dolazak šefova izaslanstava u Banske dvore, službena večera za uzvanike i uzvanice u Klovićevim dvorima, dok će u 23 sata početi centralni dio svečanosti na Trgu bana Jelačića.

Na centralnoj svečanosti govoriće premijer Zoran Milanović, predsjednik Evropske komisije José Manuel Barroso, zamjenik predsjednika Vlade Republike Irske Eamon Gilmore, predsjednica Litve Dalia Grybauskaite, predsjednik Evropskog vijeća Herman Van Rompuy, predsjednik Evropskog parlamenta Martin Schulz i hrvatski predsjednik Ivo Josipović. 


U ponedjeljak, 1. jula, članovi Predsjedništva BiH će nazočiti radnom doručku koji za sve predsjednike iz regije priređuje predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Teme radnog doručka bit će suradnja u regiji i nastavak procesa proširenja nakon ulaska Hrvatske u EU. 

U 11.00 sati predsjednik Josipović dat će izjavu za medije u nazočnosti predsjednika iz regije, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije