Predsjedništvo BiH kupuje automobil, samo je jedan ponuđač

1
Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo BiH kupuje automobil, samo je jedan ponuđač
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Predsjedništvo BiH kupuje automobil

Institucijama, ustanovama i javnim preduzećima u Bosni i Hercegovini koji su odlučili da u godini teške krize kupuju nove automobile, priključilo se i Predsjedništvo BiH.

Sekretarijat je 14. decembra izabrao najboljeg ponuđača za nabavku jednog službenog automobila za potrebe Predsjedništva BiH po cijeni od 49.900 KM bez PDV-a, što će koštati više od 58.000 KM kada se plati i porez. Najbolji ponuđač je, ujedno, bio i jedini, u pitanju je „Brčko gas“ d.o.o..

Podsjećamo, i Parlamentarna skupština BiH je 13. oktobra objavila da za oko 282.000 KM bez PDV-a kupuje tri službena automobila, kako se ispostavilo za članove parlamentarnih kolegija.

Također, kabinet predsjednika Republike Srpske u novembru je objavio da za 230.000 KM bez PDV-a nabavlja putničke automobile.

U drugoj polovini ove godine, između ostalih, za 22.735 KM automobil je kupio Veterinarski fakutet Sarajevo, u novembru je Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS za automobil platio 68.350 KM bez PDV-a, a na Portalu javnih nabavki BiH može se vidjeti da su Željeznice RS 15. oktobra objavile javni poziv za kupovinu aututomobila procijenjene vrijednosti 65.000 KM, također bez uračunatog poreza, piše Srpskainfo.

Prijedorski Vodovod u oktobru je kupio vozilo vrijedno 16.666 KM, a istog mjeseca Fond zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta objavio je kupovinu automobila za 53.000 KM bez PDV-a.

Fakultet bezbjednosnih nauka u Banjoj Luci u septembru je platio 40.000 KM bez PDV-a za službeni automobil.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije