Predsjedništvo: BiH ipak potpisuje Sporazum o sniženju cijena usluga roaminga

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo: BiH ipak potpisuje Sporazum o sniženju cijena usluga roaminga
Foto: RSA / Članovi Predsjedništva BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je odobrilo zaključivanje Sporazuma o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama u regiji zapadnog Balkana.

80 posto niže cijene poziva, SMS-a i mobilnog interneta na dohvat ruke ili...

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ovlastilo je zamjenika ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine da potpiše ovaj sporazum, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je odobrilo zaključivanje Sporazuma o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama u regiji zapadnog Balkana. Ovlastilo je zamjenika ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine da potpiše ovaj sporazum, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sporazum o jeftinijim uslugama roaminga treba potpisati šest ekonomija regije Zapadnog Balkana (BiH, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Albanija).

Prijedlog je da se ovaj Sporazum potpiše 4 ili 5. aprila 2019. tokom Digitalnog Samita u Beogradu, a da njegova implementacija, odnosno početak prijelaznog roka do potpunog ukidanja roaminga između ovih država bude 1. jula 2019. godine i traje do 1. januara 2021. godine kada bi se u potpunosti ukinuo roaminga, odnosno prešlo na režim „roaming kao kod kuće“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije