Predsjedniku Sindikata policije KS upućene prijetnje smrću: "Nije jednostavno zbog porodice"

2
A. G. Z.
Predsjedniku Sindikata policije KS upućene prijetnje smrću: "Nije jednostavno zbog porodice"
Foto: Agencija / Sadik Ećo

Sadiku Eći, komandiru policijske stanice Dobrinja i predsjedniku Sindikata policije KS sinoć su upućene prijetnje smrću. Kako nam je kazao Ećo, sve je prijavio nadležnim organima.

"Imam puno povjerenje u Tužilaštvo i Upravu policije da će to sve vrlo brzo biti riješeno. Zaista nije svejedno kada te neko nazove i prijeti i govori da ti je za život bolje da napustiš Sindikat, pogotovo nije jednostavno ni zbog moje porodice. Opet kažem da imam puno povjerenje u naše pravosuđe. Ne mogu reći šta je uzrok prijetnji jer uopšte ne znam o kome se radi, ne znam čovjeka. Nepoznat mi je bio broj sa kojeg me zvao kao i razlog prijetnji", kazao je Sadik Ećo za Radiosarajevo.ba

Podsjećamo, Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo izdalo je jučer saopćenje "kako bi građani BiH, a posebno policijski službenici državni službenici namještenici u Kantonu Sarajevo bili upoznati sa trenutnim dešavanjima i trenutnim stanjem u Upravi policije i MUP-u Kantona Sarajevo ali sa kojim problemima se susreće kao novoformirani Sindikat".

Kinezi "Valter brani Sarajevo" pripisali Srbiji: 'Puls otpora ovog grada nije moguće ukrasti'

Kinezi "Valter brani Sarajevo" pripisali Srbiji: 'Puls otpora ovog grada nije moguće ukrasti'

Sindikat policije KS traži značke, veće plaće, psihoterapiju za šalterske radnike...

Sindikat policije KS traži značke, veće plaće, psihoterapiju za šalterske radnike...

"Sindikat zahtijeva da se Uprava policije i MUP Kantona Sarajevo hitno uključe u rješavanje elementarnih problema u radu uposlenika: obezbjeđenje policijskih znački i službenih legitimacija svim policijskim službenicima koji ih nikada nisu zadužili, zamjenu zaduženih policijskih znački i službenih legitimacija policijskim službenicima koje su dotrajale i na kojima policijski službenici više nisu prepoznatljivi, zaposlenje dovoljnog broja državnih službenika i namještenika u admnistraciji, zaposlenje dovoljnog broja policijskih službenika u Upravi policije, organizovanje periodičnih ljekarskih pregleda za policijske službenike, državne službenike i namještenike, organizovanje posebnih pshioterapija za šalterske radnike i izjednačavanje plata državnih službenika i namještenika sa platama uposelnika u drugim organima uprave, posebno, izjednačavanje sa prosječnom platom na području FBiH", navedeno je, između ostalog, u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije