Predsjednik "Noćnih vukova": Čudi nas koliko se priče vodi oko našeg boravka u BiH

Fena
Predsjednik "Noćnih vukova": Čudi nas koliko se priče vodi oko našeg boravka u BiH
FOTO: Fena / "Noćni vukovi" u Banjoj Luci
Predsjednik Moto-federacije Rusije Jevgenije Strogov izjavio je u Banjoj Luci da su začuđeni da je nekim njihovima članovima zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, ali da svaka država ima pravo da nekome otvorili ili zatvori svoju granicu.

"Ali za to mora da postoji jak razlog", naveo je Strogov ističući da su začuđeni politički obojenom situacijom u vezi s njihovim boravkom u BiH te kako se to pokazuje u medijima.

Navodi da cilj njihovog boravka u RS-u nije sastanak s entitetskim predsjednikom Miloradom Dodikom, već obilazak pravoslavnih hramova.

U Banjoj Luci će kaže, biti do sutra, a njihova poruka je širenje duhovne veze među “pravoslavnim zemljama”.

Kaže da dolaze već deset godina na ove prostore i svake godine su boravili u Banjoj Luci, s ciljem povezivanje kultura, te da su s njima uvijek i ljudi koji nisu motociklisti te pravoslavni sveštenik.

Dvadesetak pripadnika Moto-kluba „Noćni vukovi“ iz Rusije su u Banjoj Luci posjetili  pravoslavni Hram Hrista Spasitelja, a zatim spomenik ruskom caru Nikolaju Drugom, koji je otkriven 2014.godine. Sutra idu u pravoslavni hram u Ritešiću kod Doboja, a zatimse vraćaju u Srbiju.

Oni su sinoć ušli u BiH na Pavlovića mostu, a tvrde da obilaskom manastira u RS šire, kako kažu, srpsko-rusko prijateljstvo.
Članovi tog moto-kluba su, kako je ranije najavljeno, na proputovanju koje nosi naziv "Ruski Balkan", a pretpostavlja se da će se sastati s političkim predstavnicima RS-a.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je, 9. januara, na Dan RS-a, ordenom časti sa zlatnim zracima odlikovao osnivača i predsjednika Moto-kluba “Noćni vukovi” iz Ruske Federacije Aleksandra Sergejeviča Zaldostanova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije