Predsjednik Naroda i pravde iz USK osuđen na tri godine zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Predsjednik Naroda i pravde iz USK osuđen na tri godine zatvora
FOTO: Facebook / Halil Bajramović

Kantonalni sud u Bihaću je dana 13.06.2022. godine izrekao i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu broj 01 0 K 014058 20 K , kojom je optuženi Halil Bajramović oglašen krivim da je počinio krivično djelo Obmana pri davanju kredita ili drugih pogodnosti iz člana 268. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine.

Nasuprot tome, optuženi Halil Bajramović se oslobađa od optužbe da je počinio krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federcije Bosne i Hercegovine, dok se optužba odbija za krivično djelo Podstrekavanje na izvršenje krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. a u vezi sa članom 32. Krivičnog zakona Federcije Bosne i Hercegovine.

Optuženi Halil Bajramović kao podstrekač i Rifet Alibabić kao izvršilac oslobađaju se od optužbe da su počinili krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi sa stavom 1. i Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. u vezi sa članom 32. stav 1. i 54. stav 1. Krivičnog zakona Federcije Bosne i Hercegovine.

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Optuženi Rifet Alibabić, Sanel Havić i Halil Bajramović oslobađaju se od optužbe da su kao pomagači počinili krivično djelo Oštećenje povjerioca iz člana 246. stav 2. a u vezi sa članom 33. Krivičnog zakona Federcije Bosne i Hercegovine.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije