Predsjednik Hrvatske sutra stiže u BiH

Radiosarajevo.ba
Predsjednik Hrvatske sutra stiže u BiH


Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sutra dolazi u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, potvrđeno je zagrebačkom dopisniku agencije Anadolija iz Ureda predsjednika Hrvatske.

Prvog dana boravka u BiH, hrvatski predsjednik posjetit će Kraljevu Sutjesku gdje će obići franjevačku Crkvu svetog Ivana Krstitelja i samostan, nakon čega će razgovarati sa čelnicima lokalne zajednice i predstavnicima Hrvata u Srednjoj Bosni.
 
Josipović će potom doći u Sarajevo gdje će zajedno sa sa članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem posjetiti SOS Dječje selo i razgovarati sa studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Navečer će hrvatski predsjednik imati radnu večeru sa Izetbegovićem i Komšićem.

Drugog dana posjete Bosni i Hercegovini Josipović će obići izložbu poznatog umjetnika Ede Murtića, koja je postavljena u novootvorenoj galeriji u nekadašnjem Titovom bunkeru kod Konjica, a nakon toga će se u Mostaru susresti sa predsjedavajućim predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem.

Na kraju posjete Bosni i Hercegovini, predsjednik Hrvatske prisustvovat će svečanosti Večernjakov pečat na kojoj će, dvanaesti put po redu, biti proglašena osoba godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije