Predsjednik GV Mostar osudio incidente: Ovo je zastrašivanje građana

4
F.V.
Predsjednik GV Mostar osudio incidente: Ovo je zastrašivanje građana
Foto: Nova Sloboda / Salem Marić

Predsjedavajući Gradskog vijeća Mostara Salem Marić oštro je osudio incidente koji su se u noći sa subote na nedjelju dogodili u Mostaru, kada su, prema iskazima svjedoka, navijači navijačke grupe Ultrasi upali u mostarsku Donju Mahalu.

Jedna osoba je teško, a jedna lakše povrijeđena, dok je pričinjena materijalna šteta. Deset izgrednika je uhapšeno.

"Snažno osuđujemo ovaj događaj. Sigurnosna situacija u Mostar u posljednje vrijeme nije dobra. Zadnja dešavanja u Mostaru, kao i sinoćnji incidenti, govori dosta i o radu policije u Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK). Nedostatak policijskog komesara vjerovatno utiče na sve to. Mjesto događaja govori da su izgrednici sinoć prošli pola grada da bi došli do tog mjesta. Policija nije reagirala. To je zabrinjavajuće za građane grada Mostara", rekao je Marić za Radiosarajevo.ba.

Dodao je da građani trebaju ostati mirni i prisebni.

"U zadnje vrijeme otišlo je, istina, dosta dobrih poruka iz Mostara. Ovo ne bi trebao uticati nekakvu lošu sliku Grada. Umjesto da uživimo u uspjesima oba tima, i Veleža i Zrinjskog, jer su među četiri najbolja premijerligaša čak dva iz Mostara, navijači rade nemile scene. To nije dobro za Grad Mostar. Treba osuditi ove događaje, a policija mora raditi puno brže. Policija mora naći ko stoji iza ovoga svega, da bi se mogle odrediti sankcije, a kako se iste stvari ne bi dešavale u budućnosti", dodao je.

Marić dodaje kako je zabrinjavajući novi aspekt mostarske sigurnosne situacije.

"Ranije su se sukobu dešavali na Bulevaru, odnosno na ratnoj liniji razdvajanja. U ovom slučaju nije bilo dogovara, kao što su to navijačke skupine ranije znale raditi. Ovo je bio pokušaj zastrašivanja građana Mostara, a ne samo dokazivanje snage između navijačkih skupina", upozorio je Marić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije