Predsjednica Hrvatske: Ne želimo nuditi rješenja za izmjene Izbornog zakona

Radiosarajevo.ba
Predsjednica Hrvatske: Ne želimo nuditi rješenja za izmjene Izbornog zakona
Tokom svoje službene posjete Bosni i Hercegovine hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je istaknula kako se "Hrvatska ne želi miješati u unutrašnje odnose Bosne i Hercegovine".

Tokom svog govora ona je istaknula kako će ispoštovati sve ono što dogovore tri konstitutivna naroda u BiH, te da je to put mira i stabilnosti susjedne države.

"Hrvatska smatra da je poštivanje izmjena Izbornog zakona da bi se u BiH izbjeglo stanje kao ono koje je danas na snazi u Mostaru. Želimo da Bosna i Hercegovina nastavi kročiti putem razvoja, a o elementima izbornog zakona ne možemo govoriti jer Hrvatska to nikada nije radila. Rješenja trebaju ponuditi tri konstituvna naroda", poručila je Grabar-Kitarović.

Podsjećamo, hrvatska predsjednica danas je stigla u zvaničnu posjetu zvaničnicima BiH, kako bi razgovarali o brojnim međunarodnim pitanjima, ali i stanju hrvatskog naroda u našoj državi. Njena posjeta BiH posebno je značajna nakon što se prethodno sastala sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, tokom koje su razgovarali o unutrašnjoj političkoj situaciji u BiH, što je naišlo na osudu brojnih zvaničnika, ali i javnosti u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije