Predrag Kojović: 'Dodik mi je obećao da će popuniti Ustavni sud BiH'

4
Radiosarajevo.ba
Predrag Kojović: 'Dodik mi je obećao da će popuniti Ustavni sud BiH'
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Predrag Kojović

Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentu Bosne i Hercegovine, bio je gost emisije Jutro za sve na BHRT-u. 

Bivši predsjednik Naše stranke je pričao o mnogim temama, a najzanimljiviju izjavu dao je vezanu za predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika. 

"Obećao mi je da će popuniti Ustavni sud BiH i mi smo se rukovali. Sada vidim da govori da to neće uraditi. Kako da se dogovorimo kada se ne poštuje ono što se dogovorimo? Koji je smisao pregovora, razgovora i dogovora, ako ono oko čega se dogovorimo i rukujemo se ne ispoštujemo", rekao je Kojović. 

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Što se tiče izbornog zakona, Kojović tvrdi da Trojka nije dala nikakvo obećanje predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću. 

"Teško da će biti ispunjeno na način kako su neki ljudi u HDZ-u razmišljali da Hrvati na biračkim mjestima glasaju za kandidate koji dolaze iz hrvatskog naroda, da se radi neka nova podjela, nove izborne jedinice... Naša stranka je jedina uputila prijedlog u proceduru i naš prijedlog je indirektni izbor članova predsjedništva iz FBiH", odgovorio je zastupnik u PS BiH. 

Rekao je i da nije licemjerno što su zastupnice Naše stranke Sabina Ćudić i Mia Karamehić-Abazović rekle da će podržati smjenu Staše Košarca, pa za to nisu glasale. 

"Pa ne bih rekao da je to tako. Mi kada se suočimo s novim činjenicama, preispitamo svoj stav", rekao je Kojović te dodao kako su 'nove činjenice' bile incijativa za smjenu Zukana Heleza i rukovodstva Parlamenta BiH, što bi za njega bilo 'gubljenje vremena'. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije