Predmet 'Tower': Halilagić i Mahmutović osuđeni na po 4 godine zatvora

1
Radiosarajevo.ba
Predmet 'Tower': Halilagić i Mahmutović osuđeni na po 4 godine zatvora
Foto: Dženan Kriještorac / Akcija Tower

U ponovljenom postupku Općinski sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu optuženima u predmetu 'Tower'.

Presudom su Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović osuđeni na kazne zatvora od po 4 godine za krivično djelo primanje dara i drugih oblika.

Sud je optuženima izrekao zabranu obavljanja posla u trajanju od 4 godine od pravosnažnosti presude. Također, od optuženog Sedina Halilagića oduzet je novac u iznosu od 30.680,00 eura.

Svaka čast: Umjesto svečanog prijema za Uskrs nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka

Svaka čast: Umjesto svečanog prijema za Uskrs nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka

Halilagić i Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme "Smart Invest", koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower", od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000,00 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao.

Dio, prethodno označenog novca, u iznosu od oko 60 hiljada maraka oštećeni je predao optuženima, koji su prilikom preuzimanja i lišeni slobode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije