Predložena putarina 10 feninga po kilometru

Radiosarajevo.ba
Predložena putarina 10 feninga po kilometru

Javno preduzeće Autoputevi RS predložiće Vladi RS da cijena putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška bude deset feninga po kilometru za putnička vozila, saznaju Nezavisne.

Ukoliko Vlada RS prihvati tu cijenu, vozači koji budu prolazili dionicom od Banjaluke do Gradiške plaćaće jedinstvenu cijenu od 3,3 KM, s obzirom na to da je dužina ovog puta 33 kilometra.

"'Autoputevi RS planiraju da od početka proljeća 2013. godine počnu s naplaćivanjem posebne naknade za upotrebu autoputa Gradiška - Banjaluka, odnosno putarine", rekao je Dušan Topić, direktor JP Autoputevi RS.

Prema pisanju Nezavisnih, naplatna kućica na izlazu iz Banjaluke biti postavljena između dva postojeća tunela te da će se putarina naplaćivati po principu otvorenog sistema naplate, koji podrazumijeva da se naplata vrši na jednom mjestu na autoputu bez obzira na pređenu dionicu, a nešto slično kada je u pitanju naplata trenutno se radi u Sarajevu.

"Sa porastom obima saobraćaja, otvoreni sistem biće zamijenjen zatvorenim, tako da će naplatne rampe biti postavljene na svim prilazima autoputu", kazao je Topić.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije