Predložena inicijativa: Penzioneri u bh. gradu da dobiju po 100 KM

6
Radiosarajevo.ba
Predložena inicijativa: Penzioneri u bh. gradu da dobiju po 100 KM
Foto: SNSD / Vlado Đajić

SNSD će uložiti amandman na prijedlog budžeta grada Banja Luka za 2022. godinu, kojim traži da se svim penzionerima u ovom gradu isplati jednokratna novčana pomoć od po 100 KM, potvrdio je za Srpskainfo predsjednik Gradskog odbora SNSD Banja Luka, Vlado Đajić.

On kaže da su se na ovaj korak odlučili zato što penzioneri spadaju u najugroženiju populaciju.

"Imajući u vidu njihov ekonomski status i potrebe predložićemo da se svim penzionerima u gradu dodijeli pomoć od po 100 KM", kazao je Đajić i dodao da je ovo samo jedan od amandmana, koji će se naći na zajedničkoj listi amandmana, koje će uputiti partije koje su dio većine u Skupštini grada.

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

"Biće još amandmana na prijedlog budžeta za iduću godinu, koji su usmjereni na unapređenje grada", rekao je on.

Dodao je da je danas održan sastanak partija većine u Skupštini grada SNSD, SP, Demos i Ujedinjene Srpske na kojem su razmatrali budžet, koji iznosi 166 miliona KM.

"To su ogromna sredstva i sa tim novcem se može napraviti grad najboljim i najljepšim, ali to gradonačelnik neće uraditi, jer gradonačelnik ne zna raditi. To je pokazala ova godina koja je propala", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Najnovije