Predložen pritvor za pet osoba koje su uhapšene u akciji "City"

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za pet osoba koje su uhapšene u akciji "City"
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Privođenja uhapšenih u akciji "City"
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor uhapšenima u akciji "City".

Ove informacije potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

"Pritvor za četiri osobe određen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je policijskom službeniku pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", kazala je Bavičić. 

Poznata imena uhapšenih u akciji City u Sarajevu

Podsjetimo, Policijski službenik uhapšen u ovoj akciji je Fahrudin Hajdarbašić, a pored njega uhapšeni su Jusufi Ramel, Alen Krtičić, Emir Šušić i Nejra Jusufović. 

Inače, prvoosumnjičeni Jusuf Rimeli tereti se da je od polovice 2017. organizirao grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Istovremeno, sumnjiče se i za trgovinu narkoticima.

Policijski službenik Fahrudin Hajdarbašić osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj tako što je dojavljivao informacije o aktivnostima sarajevske policije koje su članovima grupe koristile pri činjenju krivičnih djela.

Akcija je započeta nakon višemjesečne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS. Pretreseno je više lokacija u općinama Stari Grad, Novi Grad i Novo Sarajevo, a pretreseno je više stanova, kuća, pomoćnih objekata i motornih vozila. Prilikom pretresa oduzeti su novac, droga, veća količina vatrenog oružje i mobilni telefoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije