Predložen pritvor osumnjičenom za femicid u Gradačcu

1
FENA
Predložen pritvor osumnjičenom za femicid u Gradačcu
Foto: Radio Gradačac / Policija na mjestu zločina u Gradačcu

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla dostavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Mehmeda Selimovića (33) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Postoji osnovana sumnja da je Selimović 31. augusta oko 19 sati u mjestu Požarike kod Gradačca u blizini osnovne škole sa poznanikom sa kojim se prethodno družio imao verbalni sukob, a nakon toga je vidio da pored škole prolazi sedamdesetčetverogodišnja H.H iz Gradačca, te joj prišao i metalnom šipkom joj zadao nekoliko udaraca u glavu, a kada je žena pala nekoliko puta je u glavu udario betonskim blokom te je od posljedica povređivanja žena preminula.

Osumnjični je odmah nakon toga lišen slobode, te su istražitelji Uprave policije MUP-a TK obavili kriminalističku obradu i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Selimovića predali u nadležnost Tužilaštva.

Vlada Velike Britanije odlučila: Suspendira se 30 licenci za izvoz oružja Izraelu

Vlada Velike Britanije odlučila: Suspendira se 30 licenci za izvoz oružja Izraelu

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istražne radnje i potrebna vještačenja su u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije