Predložen pritvor za 23 osobe

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za 23 osobe

Postupajući tužitelj predložio je  Kantonalnom sudu Tuzla da odredi pritvor za 23 osobe zbog sumnje da su pripadale kriminalnoj skupini koju je organizirao M.G. (35) iz Tuzle radi nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge heroin u razdoblju od kraja 2011. do 23. svibnja 2012. godine, kada su lišeni slobode, priopćeno iz iz Tužiteljstva Tuzlanskoga kantona. 

Oni su uhićeni u opsežnoj akciji u protekla dva dana, kada su slobode lišene ukupno 44 osobe. Postupajući tužitelj donio naredbu o provođenju istrage zbog pripadanja organiziranoj skupini i sudjelovanju u pakiranju, vaganju i prodaji droge protiv ukupno 34 osobe. Za jedanaest osoba koji su osumnjičeni da su pripadali spomenutoj grupi nisu postojali zakonski razlozi za predlaganje pritvora. 

Od njih jedanaest, deset ih je nakon saslušanja u MUP-u Tuzlanskoga kantona pušteno na slobodu jer nije utvrđeno da pripadaju spomenutoj skupini.   

U navedenoj akciji pronađena je određena količina opojne droge, oružja i streljiva, a privremeno su oduzeti automobili, motocikli, mobiteli i druga tehnička oprema i pomagala za koje se sumnja da su korišteni prilikom izvršenja kaznenih djela. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije