Praznične gužve na ulazu u Sarajevo i na graničnim prijelazima

Radiosarajevo.ba
Praznične gužve na ulazu u Sarajevo i na graničnim prijelazima
Foto: Čitateljica / Gužva na naplatnim kućicama u Jošanici

Saobraćaj je zbog sanacionih radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjeravaju se novoizgrađenom saobraćajnicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica, navodi se u najnovijem BIHAMK-ovom izvještaju o stanju na putevima. 

Zbog sanacionih radova saobraćaj je obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, a vozila se preusmjeravaju na obilaznicu oko tunela.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na magistralnom putu Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima:Izačić, Gradina i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Kako javlja čitateljica portala Radiosarajevo.ba, i na sjevernom ulazu u Sarajevo, na naplatnim kućicama u Jošanici, pojačan je promet vozila, što možete pogledati u našoj galeriji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije