Pravda za Davida: Davidovo srce ponovo na ušću Crkvene

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Davidovo srce ponovo na ušću Crkvene
Foto: Facebook / Srce za Davida

Pripadnici grupe Pravda za Davida su pored rijeke Crkvene, gdje je pronađeno tijelo ubijenog Davida Dragičevića pronađeno, nekoliko puta do sada postavljali srce i cvijeće u znak sjećanja na stradalog momka, ono je uklanjano do sada svaki put.

Uklonjeno srce Davida Dragičevića - undefined

PrtScr: Uklonjeno srce Davida Dragičevića

Oni su jučer napravili novo srce s cvijećem i svijećama uz poruku "David živi" i kako javalju pripadnici ove grupe ono još uvijek nije uklonjeno.

Novo Davidovo srce na ušću Crkvene - undefined

Foto: Facebook: Novo Davidovo srce na ušću Crkvene

Nebojša Vukanović(zastupnik u NSRS), jučer je u Narodnoj skupštini RS-a istaknuo da je uklanjanje cvijeća i srca za ovog momka čin koji mogu samo monstrumi uraditi.

"Da izrazim krajnje gađenje i prezir, prema lažnom poljoprivredniku koji se nalazi na mjestu gradonačelnika Banja Luke Igoru Radojičiću, koji je naredio komunalnoj službi da ukloni cvijeće i sliku Davida Dragičevića gdje je pronađeno njegovo tijelo. I mrtvog ga se bojite, kome od vas smeta, kojem monstrumu može smetati posađeno cvijeće pored rijeke, cvijeće i slike", rekao je Vukanović

Oglasio se i otac ubijenog Davida, Davor Dragičević o uklanjanju srca i cijelom slučaju.

"Kaže Burle i Zlukač da su bolji dio BiH, jesu po ubistvima djece i raseljavanju, pravda za Davida, smrt ubicama i zločincima", napisao je on.

Davor Dragičević - undefined

PrtScr: Davor Dragičević

Oglasila se i majka ubijenog Davida, Suzana Radanović koja je poručila da će doći kraj.

"Možda to i ne bude skoro, meni više nije bitno. Bitno je da će o ovom periodu pisati istorija. Spominjaće Davida kao ljubav koja je ujedinila ogroman broj ljudi. Momka koji je pokazao ko ste zapravo. Kao nekog na čijem ste mladom tijelu urezali svo zlo, svu brutalnost, laž, kriminal, svu pokvarenost, ljigavost. 

Pokazaće da ste sociopate koje se kriju iza funkcija, vjere. Da niste sposobni za ljubav, da ne znate šta je moral i čast, da ste obične kukavice, da ste uništili sopstveni narod. I opet će David pobijediti Golijata. Ponosna majka junaka Davida", napisala je Suzana.

Jedan d članova grupe Prava za Davida napisao je da je Davidovo srce još uvijek na ušću Crkvene u Vrbas, ali da je dolazilo policijsko vozilo do ovog mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije