Pravda za Davida: Članovi grupe bili i na Davidovom trgu

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Članovi grupe bili i na Davidovom trgu
Foto: Facebook / Grupa Pravda za Davida

Mirno i dostojanstveno članovi grupe „Pravda za Davida“ okupili su se i večeras pored crkve Hrista Spasitelja u centru Banjaluke.

Oni su, kao i ranije, naveli da neće odustati sve dok ubice i nalogodavci ne budu kažnjeni za ono što su uradili Davidu Dragičeviću.

Građani su još jednom ponovili da su razočarani radom institucija RS, jer ni nakon više od godinu dana nije ništa urađeno da se rasvijetli ovaj slučaj.

Večeras kao ni prethodnih dana nije bilo policije, a članovi grupe Pravda za Davida bili su i na Davidovom trgu.

Podsjetimo, David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banje Luke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas.

Dva dana kasnije, 26. marta, visoki zvaničnici policije RS održali su konferenciju za novinare, na kojoj su kriminalizovali mladića i saopćili da je njegova smrt "zadesna".

Davidovi roditelji i prijatelji nisu povjerovali u policijsku verziju njegove smrti i isti dan su održali prvo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci.

Od toga dana, sve do 30. decembra prošle godine, na Trgu Krajine svako večer su se održavali skupovi pod nazivom "Pravda za Davida".

Tri mjeseca poslije pronalaska Davidovog tijela, 28. juna 2018. godine, tužilac je otvorio istragu o ubistvu mladića.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije