"Pravda za Davida" sa majicama "I ja sam David" na banjalučkom polumaratonu

Fena
"Pravda za Davida" sa majicama "I ja sam David" na banjalučkom polumaratonu

Na petom Banjalučkom polumaratonu danas je jedan broj građana iz neformalne grupe "Pravda za Davida" trčao noseći majice na kojima piše "I ja sam David".

Miroslav Blagojević iz grupe „Pravda za Davida“ je kazao da i na taj način žele da podrže istinu i pravdu u slučaju ubistva mladića iz Banje Luke Davida Dragičevića te da od te „borbe“ neće odustati.

Na Banjalučkom polumaratonu učestvuje je i maratonac i humanista Mahir Mujić. Podsjeća da je prošle godine u julu trčao od Sarajeva do Banje Luke za Dženana Memića, a danas je želio da da podršku za istinu za koju se bori grupa „Pravda za Davida“.

Sportsko-rekreativna manifestacija održana je pod sloganom „Ovo je i tvoj grad, tvoja trka“, a po najavi organizatora, Trkačkog rekreativnog kluba Banja Luka, prisutno je oko 6.000 učesnika iz preko 30 zemalja svijeta i regiona.

Na rasporedu je pet trka: polumaraton od 21,1 km, Banjalučkih 10 km, štafetni polumaraton i Nektar Fan ran, a jučer je održan i Bambini maraton.

Manifestacija ima i humanitarni karakter, jer će prikljupljeni dio novca od uplata ići organizacijama civilnog gruštva koje se bave humanitarnim radom: Udruženju samohranih roditelja „Ponos“ i Udruženju građana „Zdravo da ste“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije