Pravda za Davida: Poziv građanima da sutra posjete Davidov grob

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Poziv građanima da sutra posjete Davidov grob
PrtScr / Prošao i 311. dan kako građani traže pravdu za ubistvo Davida Dragičevića

Banja Luka je i večeras bila u znaku okupljanja članova „Pravda za Davida“. Građani ovog grada po 311. dan traže istinu i pravdu,  zahtijevajući da se riješi slučaj ubistva 21-godišnjeg studenta Davida Dragičevića

Ponovo su se okupili na porti hrama Hrista Spasitelja.

Oni su podvukli da neće od borbe odustati i da - idemo do kraja.

Iz grupe “Pravda za Davida” prokomentarisali su i odgovor koji su ranije tokom dana dobili od MUP-a Srpske, a koji se odnosi na pitanje da li je grupi građana, koja se spletom okolnosti okupi na jednom mjestu, dozvoljeno da glasno uzvikuje određene parole.

Nikolina Učur, strina ubijenog Davida, na Facebook grupi “Pravda za Davida” objavila je da će 31. januara (četvrtak), na Davidov rođendan, tačno u 11 sati posjetiti njegov grob, gdje će zapaliti svijeće za pokoj njegove duše, te pozvala sve ljude dobre volje da joj se pridruže.

"U 11 časova će članovi grupe „Pravda za Davida“ posjetiti grob Davida Dragičevića na Novom groblju, a zatim na Trgu Krajine dati kratku izjavu za medije povodom rođendana ovog mladića, zbog kog se okupljamo već 10 mjeseci", naveli su iz ove grupe.

Novinarima će se obratiti Emilija Zebić, najbolja prijateljica pokojnog Davida, dok će biti prisutni i ostali njegovi prijatelji, koji su zapravo i formirali grupu „Pravda za Davida“.

"Jedan mladi život je ugašen i njega ništa ne može vratiti, dok istraga odveć kasni. Simbolično je i mjesto na kome se nalazimo jer je Trg Krajine lokacija na kojoj je David nestao, te prostor gdje smo se prethodnih mjeseci okupljali kako bismo izrazili svoje nezadovoljstvo zbog nepronalaženja njegovih ubica", naveli su u saopćenju iz grupe "Pravda za Davida".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije