"Pravda za Davida" i na Božić: Lakše im nakon javljanja Davora Dragičevića

Radiosarajevo.ba
"Pravda za Davida" i na Božić: Lakše im nakon javljanja Davora Dragičevića
Gerila.info / Pravda za Davida ispred Hrama
Aktivisti grupe "Pravda za Davida" okupili su se i večeras, na Božić, ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci kako bi zapalili svijeće za stradalog mladića Davida Dragičevića.

Kako su istaknuli,  veliko im je olakšanje što se putem Facebooka oglasio Davidov otac, Davor Dragičević, prenijele su agencije.

Oglasio se DAVOR Dragičević: Još uvijek sam živ i zdrav

Članica grupe "Pravda za Davida" Nada Figurek istaknula je da vjera uči da je pravda nepobjediva i da je jači mrtav čovjek nego živ nečovjek.

"Zbog te vjere i nade stojimo već 288 dana, palimo svijeće i molimo se za našeg Davida. Na taj način saučestvujemo u roditeljskom bolu i želimo da im pokažemo da nisu sami i da nikada neće biti", naglasila je Nada Figurek.

Nije bilo incidenata, a policija je sa distance posmatrala okupljene u porti hrama.

Od 30. decembra i posljednjeg velikog javnog skupa "Pravda za Davida" na centralnom banjalučkom trgu građani se okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja jer je policija zabranila ova okupljanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije