Pratite uživo redovnu i hitnu sjednicu Predstavničkog doma PSBiH

0
Radioasarajevo.ba
Pratite uživo redovnu i hitnu sjednicu Predstavničkog doma PSBiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Redovna i hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u četvrtak, 21. septembra, bi trebalo da razmatra principe Prijedloga zakona o vanjskim poslovima BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Po završetku ove, bit će održana hitna sjednica Predstavničkog doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda: "Učestali napadi na povratnike na području entiteta Republika Srpska i Prijedlog mjera i aktivnosti na poboljšanju sigurnosti povratnika na teritoriji Bosne i Hercegovine".

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma u srijedu, 20. septemmbra, utvrdila je da je Prijedlog zakona o vanjskim poslovima BiH usklađen s Ustavom i pravnim sistemom BiH, a Komisija za vanjske poslove bi se u o njemu trebala izjasniti na sjednici zakazanoj za danas.

Načelnik općine Gacko osudio napad na povratnike: 'Mi u Gacku nemamo suživot, mi ovdje imamo život'

Načelnik općine Gacko osudio napad na povratnike: 'Mi u Gacku nemamo suživot, mi ovdje imamo život'

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić kazao je na sjednici Ustavnopravne komisije da predloženi zakon regulira materiju i odnose institucija BiH u vođenju i provođenju vanjske politike.

Sjednicu Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine možete pratiti i putem portala Radiosarajevo.ba:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije