Pozvao ga mitropolit: Kačavenda na Sokocu služio liturgiju

Radiosarajevo.ba
Pozvao ga mitropolit: Kačavenda na Sokocu služio liturgiju

Umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda proteklog se vikenda, na iznenađenje mnogih, ponovo pojavio u javnosti, na proslavi 40 godina arhijerejskog služenja mitropolita Nikolaja.

Pored episkopa sremskog Vasilija, banatskog Nikanora, osječko-poljskog Lukijana i mitropolita Nikolaja, svetu arhijerejsku liturgiju sasluživao je upravo i Vasilije Kačavenda.

Na svom internet blogu, koji je nakon umirovljenja postavio, kako piše Slobodna Bosna, naveo je da je skupu na Sokocu prisustvovao na poziv mitropolita dabrobosanskog.

“Moj običaj je da se na bavim zaludnim poslom demantovanja optužbi i kleveta, jer laž razobličava vremenom samu sebe. Ono što smo zaista uradili je ono čemu nam je Bog dovoljni, jedini svedok. Ne želim da sudim drugima, a drugi ako hoće neka mi sude, pa makar i bez ikakvog razloga”, poručio je na svom blogu umirovljeni vladika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije