Poznato zbog čega je Milorad Dodik dao iskaz u Tužilaštvu BiH

2
Radiosarajevo.ba
Poznato zbog čega je Milorad Dodik dao iskaz u Tužilaštvu BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine oglasili su se saopćenjem za javnost nakon što su mediji objavili da je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedsjedništva BiH i lider SNSD-a, jutros stigao u ovu pravosudnu instituciju.

"Povodom više medijskih upita, možemo potvrditi da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, saslušan u Tužiteljstvu BiH, u predmetu u javnosti poznatom kao 'Ikona'.

Više informacija ili detalja, u ovom trenutku ne možemo davati", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Dodika je saslušao tužilac, a član Predsjedništva BiH je stigao u Tužilaštvo po pozivu kako bi dao iskaz na okolnosti afere "Ikona".

Podsjetimo, Milorad Dodik je 14. decembra ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu tokom posjete BiH poklonio 300 godina staru ukrajinsku pozlaćenu ikona Svetog Nikole koja je navodno "pronađena" u Lugansku.

Sve se odigralo u sjedištu Vlade RS u Istočnom Sarajevom u prisustvu visokih zvaničnika bh. entiteta RS.

Ukrajina za ovu ikonu tvrdi da je njeno nacionalno blago.

Kasnije je, pod pritiskom javnosti, Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu, a u međuvremenu Rusija je vratila poklon uz savjet da se cijeli slučaj treba razjasniti putem Interpola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije