Poznato kako će izgledati doček Nove godine u Banjoj Luci

0
Radiosarajevo.ba
Poznato kako će izgledati doček Nove godine u Banjoj Luci
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Doček Nove godine na otvorenom u Sarajevu je otkazan. U Banjoj Luci pripreme uveliko traju. Grad poprima praznični izgled, a donatori su obezbijedili novac za koncerte.

Ipak, među sugrađanima euforija još ne vlada. Oprezni su, ali i neodlučni i mnogi ugostitelji. Kažu, sve zavisi od korona brojki i kakva će biti odluka nadležnih.

Za sada, sudeći po odgovorima iz Gradske uprave i Doma zdravlja Banja Luka, doček na otvorenom ostaje, piše Srpska info.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

"Grad Banja Luka, u saradnji sa JZU “Dom zdravlja” od samog početka organizacije proslave Nove godine, intenzivno prati situaciju u vezi sa epidemijom koronavirusa, ne samo u RS, nego i u cijelom regionu. Stav Doma zdravlja, ali i gradske administracije jeste da će se, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, razmatrati svi naredni koraci koji se tiču proslave Nove godine, tačnije novogodišnjih koncerata na otvorenom", rekli su  u Gradskoj upravi.

A novac za organizovanu proslavu Nove godine obezbijeđen je zahvaljujući donatorskim sredstvima. Iz grada su prije petnaestak dana objavili da će u Banjoj Luci na obilježavanju Nove godine nastupiti dvije velike regionalne zvijezde, Petar Grašo i Ana Bekuta.

Neki ugostitelji su se ozbiljno bacilli u organizovanje najluđe noći u godini. Najavljuju više ili manje poznate muzičare, bendove i dobar provod. Društvenim mrežama uveliko se piše da će Aca Lukas pjevati za reprizu Nove godine u Banja Luci. Restorani za 70, 80 KM obećavaju bogatu, svečanu večeru i zabavu uz bend, a kafići lude žurke uz pristupačnu cijenu pića.

I pojedini klubovi namjeravaju da organizuju novogodišnji provod, uz napomenu da je broj mjesta ograničen. Za 40, 50 KM nude švedski sto, neograničeno piće i odličnu muziku. Interesa ima, kažu ugostitelji, ali svjesni su da su ljudi zbog korone vrlo oprezni. Ima onih koje zanima da li moraju da budu vakcinisani da bi ušli, hoće li morati da nose maske i koliko osoba može da bude za jednim stolom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije