Poznato ime osobe koja je prevarila turiste u Sarajevu za Novu godinu?

15
Radiosarajevo.ba
Poznato ime osobe koja je prevarila turiste u Sarajevu za Novu godinu?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / MUP KS

Mrlju na divan doček Nove godine u Sarajevu bacio je slučaj prevare mnogobrojnih turista, koji su preko aplikacije Booking rezervisali smještaj u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

Oko 150 turista je prevareno, a ubrzo je objavljeno da je osoba koja je sve turiste prevarila izvjesni David Perić. Ipak, to je samo alias.

Prema informacijama koje su se pojavile u javnosti, osoba koja je prevarila turiste u Sarajevu zove se Ismet Zahirović. Ovo ime se, u kontekstu ove prevare, spominje još u izjavi koju je prevarena turistica iz Hrvatske dala za portal 24sata 1. januara. 

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Nije još potvrđeno koji je status istrage u ovom slučaju. Ekipa portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je glasnogovornicu MUP-a Kantona Sarajevo Mersihu Novalić. Kako je rekla, ona trenutno ne raspolaže novim informacijama u ovom slučaju

Podsjetimo, u razgovoru za naš portal direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić je otkrio da je policiji od prije poznata osoba u pitanju. 

"Ne mogu tvrditi ko je u pitanju, ali znamo da je do prevare došlo i 2022. godine, doduše u manjem obimu. Sada je sve na MUP-u i njihovoj reakciji. Mi smo uradili svoj dio posla i uspjeli smo da riješimo ono što smo mogli", rekao je Fazlagić za portal Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije