Poznati prvi rezultati: Stjepan Bošković je novi-stari načelnik Stoca

Radiosarajevo.ba
Poznati prvi rezultati: Stjepan Bošković je novi-stari načelnik Stoca
Gotovo tri sata nakon zatvaranja biračkih mjesta na ponovljenim izborima u Stocu poznati su prvi rezultati izbora, prema kojima bi kandidat HDZ-a BiH Stjepan Bošković trebao postati novi načelnik ove općine.

On je tokom današnjeg izbornog dana, prema ovim prvim podacima, osvojio 4276 glasova, a njegov protukandidat, Mato Komšić osvojio je 2904 glasa, prenosi Večernji list.

Nevažećih listića bilo je 320, pokazuju prvi podaci, a ovo su glasovi bez onih koje je prikupio mobilni tim i onih koji će pristići iz inostranstva, no i bez njih, ukoliko situacija ostane ovakva Bošković će postati novi načelnik općine Stolac.

Podsjećamo, nakon što su čekali četiri mjeseca, pošto su lokalni izbori u Stocu prekinuti 2. oktobra 2016 zbog fizičkog obračuna na jednom biračkom mjestu, građani Stoca danas su bili u prilici da izraze svoju volju. Oni su među 68 kandidata birali članove Općinskog vijeća Stolac, a među dva kandidata birali su načelnika.

Prema informacijama koje su stizale danas, tokom izbornog dana u Stocu nije bilo incidenata, što je posebno obradovalo sve učesnike u ovom izbornom procesu. Sva birališta su zatvorena u 19 sati, te je time označen i uspješan završetak izbora u ovom hercegovačkom gradiću.

Centralna izborna komisija BiH najavila je da će tokom noći objaviti prve preliminarne rezultate glasanja, a konačni rezultati za Općinsko vijeće znat će se nakon što pristignu i glasovi koji onih koji su glasali putem pošte.

Kako je objavio CIK BiH, na redovitim biračkim mjestima glasalo je 7.566 ili 75,57 posto birača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije