Poznati meteorolog Zoran Vakula prognozira vremenske (ne)prilike, evo šta kaže o "proljetnom umoru"

0
Radiosarajevo.ba
Poznati meteorolog Zoran Vakula prognozira vremenske (ne)prilike, evo šta kaže o "proljetnom umoru"
FOTO: AA / Snijeg

Iznadprosječne temperature očekuju Hrvatsku ovih dana, što bi svakako mogao biti uzrok pospanosti i razdraženosti, prognozirao je meteorolog Zoran Vakula.

"Gotovo svakodnevno ćemo barem ponegdje imati kiše, ali uglavnom u malim količinama - brojčano podjednakim ili čak manjim od broja sunčanih sati u većini mjesta i dana.

Osim vjerojatno na riječkom području, gdje će kiše ipak biti češće i više, a u petak je velika vjerojatnost za pljuskove na cijelom Jadranu. Možda čak dovoljno obilnim za upozorenje, a do tada će ono postojati zbog često jakog juga, na kopnu jugozapadnjaka, prognozirao je za HRT poznati meteorolog Zoran Vakula vrijeme koje Hrvatsku očekuje idućih dana. 

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

''Za pospanost, razdražljivost i nevoljnost sljedećih dana možemo okriviti južinu i iznadprosječnu toplinu. One će pridonijeti mogućem "proljetnom umoru" - u ovo doba godine mnogima znanom nakon hladne zime. No, budući da prošla zima i nije bila odviše hladna, možda će biti brža i lakša prilagodba na ovo proljetno razmjerno toplo i vjetrovito te promjenjivo vrijeme.

I dok će kod nas biti proljetni ugođaj, tokom srijede će u dijelu zapadne Europe biti mnogobojnih upozorenja zbog vjetra, kiše, hladnoće, u Velikoj Britaniji i zemljama Beneluksa čak i snijega'', dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije