Poznata lokacija na kojoj će biti sahranjen višestruki ubica Edin Gačić

Radiosarajevo.ba
Poznata lokacija na kojoj će biti sahranjen višestruki ubica Edin Gačić
Foto: Radiosarajevo.ba / Edin Gačić

Edin Gačić, višestruki ubica koji je likvidiran u akciji specijalaca u utorak, 12. Februara, u brdima iznad Zabrđa kod Hadžića, nedaleko od Sarajeva, bit će ukopan u narednih 48 sati na groblju Vlakovo kod Sarajeva.

To je za Radiosarajevo.ba potvrdila Naida Vranić, glasnogovornica preduzeća “Pokop”.

On je dodala da je ovo preduzeće zvanično dobilo dopis iz Tužilaštva Kantona Sarajevo da se može izvršiti ukop Edina Gačića.

“U dogovoru sa Tužilaštvom KS-a čekali smo nekoliko dana u slučaju da se neko od porodice Gačić predomisli i promijeni odluku i preuzme Edinovo tijelo. S obzirom na to da se to do ponoći nije dogodilo, donesena je zajednička odluka da se Gačić sahrani u Vlakovu”, dodala je Vranić za naš portal.

Ona je željela i demantirati pojedine naslove u medijima da će Gačić biti sahranjen na groblju Bare.

“S ovom odlukom da Gačić bude sahranjen u Vlakovu, mislim da smo završili s tim netačnim natpisima da će ovaj višestruki ubica biti sahranjen na Barama”, dodala je Vranić.

U ovom trenutku još nije riješeno ko će snositi troškove sahrane Gačića. Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, odlučno je za Radiosarajevo.ba demantirala da će Gačić biti sahranjen o trošku države, kako su pojedini mediji pisali.

“Mi nemamo ništa s tim”, dodala je Bavčić.

Vozilo Pokopa došlo po tijelo Gačića - undefined

Vranić je za naš portal pojasnila da će danas biti donijela odluka o čijem trošku će biti sahranjen Gačić.

“Kod Gačića je malo specifična situacija. Rođen je u Banjoj Luci, živio je u Konjicu, a bit će sahranjen u Sarajevu. Troškove sahrane, najvjerovatnije, preuzet će Centar za socijalni rad”, dodala je Vranić, dodajući da će Gačić biti sahranjen bez vjerskog službenika, s obzirom na to da se niko od robine nije javio.  

Podsjetimo, Gačić je prije nego je likvidiran, ubio četiri osobe. Svog saborca iz odreda El Mudžahid ubio je 6. augusta 1998., majku Sifetu je usmrtio 2002. godine u Zenici.  

U selu Brđane kod Konjica 4. februara ubio je mještanina Sauda Sultanića, 39-godišnjeg oca troje djece. Gačić je pucao s vrata, te mu zadao i udarac nožem. Motiv ovog ubistva još nije poznat.

Dok je bio u bijegu, ubio je policajca Mahira Begića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije