Poznata lokacija: Grad Sarajevo diže spomen-ploču Ivici Osimu

1
Radiosarajevo.ba
Poznata lokacija: Grad Sarajevo diže spomen-ploču Ivici Osimu
Foto: N.G / Radiosarajevo / Gradsko vijeće Grada Sararajeva

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj  sjednici, na prijedlog Komisije usvojilo novi Statut Grada Sarajeva, kako je predložen te izmijenjen u skladu sa usvojenim amandmanima Kluba gradskih vijećnika Naše stranke i gradskih vijećnika Seida Škaljića i Muamera Mekića.

Statut Grada Sarajeva nije mijenjan od 2008. godine. 

Namjera je, između ostalog, bila i uvesti direktan izbor gradonačelnika. Grad je inicirao izmjene Ustava F BiH i Ustava KS kako bi se stvorili uslovi za ovu promjenu, međutim do izmjena Ustava nije došlo, pa ovo opredjeljenje nije moglo biti inkorporirano u novi Statut Grada Sarajeva.   

Argentina u žalosti: Preminula jedna od najvećih fudbalskih legendi ove zemlje

Argentina u žalosti: Preminula jedna od najvećih fudbalskih legendi ove zemlje

 U nastavku sjednice kojom je predsjedavao Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća, razriješeni su, odnosno imenovani određeni članovi radnih tijela Gradskog vijeća. 

 Usvojena je Odluka o izboru članova Komisije za razmatranje, obradu i analizu pristiglih prijava na Konkurs za stipendiranje učenika srednjih škola iz Budžeta Grada Sarajeva, predstavnika Gradskog vijeća za školsku 2022./2023. godinu, čime započinje proces stipendiranja.

Gradsko vijeće Grada Sararajeva
Foto: N.G / Radiosarajevo: Gradsko vijeće Grada Sararajeva

Poslije provedene javne rasprave, Gradsko vijeće je usvojilo i Odluku o podizanju spomen-ploče Ivici Osimu na ulaznoj kapiji stadiona Grbavica.

Usvojena je Odluka o visini novčanog iznosa "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u ovoj godini u visini od 5.000,00 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije