Poznata kompanija donijela odluku o zatvaranju proizvodnje u Sloveniji i preseljenju tvornice u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Poznata kompanija donijela odluku o zatvaranju proizvodnje u Sloveniji i preseljenju tvornice u BiH
Foto: Washington Post / Fabrika

Češki vlasnici proizvođača sportske i modne obuće Alpina Žiri donijeli su odluku o zatvaranju dijela proizvodnje u Sloveniji i preseljenju u tvornicu u Bosni i Hercegovini (BiH), potvrđeno je iz češke kompanije.

Ova odluka dolazi nakon što je Alpina već prošle godine imala problema s padom prodaje i rastom zaliha robe, a dodatne poteškoće su nastale ove godine zbog loše zimske sezone i pada potražnje u zimskoj diviziji. Uprava kompanije je krenula u plan stabilizacije, no suočena je s potrebom za daljnjim mjerama kako bi se postigla veća učinkovitost i bolji poslovni rezultati.

Planirano je zatvaranje dijela proizvodnje u Žirama, dok će proizvodne aktivnosti biti premještene u drugu tvornicu u BiH. Također, u julu će biti zatvorena i proizvodnja u Sarajevu, a razlog su loši poslovni rezultati, visoke zalihe i smanjena potražnja.

Hadžije iz BiH pristižu  u Medinu: Posjetili  Poslanikovu džamiju i Revdu

Hadžije iz BiH pristižu u Medinu: Posjetili Poslanikovu džamiju i Revdu

U sklopu mjera reorganizacije i stabilizacije poslovanja, u Žirama će ostati razvojni odjel, prodaja i službe podrške. Očekuje se reorganizacija svih odjela, uz smanjenje zaposlenih u cijeloj kompaniji do kraja godine, piše Indikator.

Alpina u BiH posluje kroz proizvodne kompanije Alpina FOGS Sarajevo i Alpina Bromy d.o.o. Tešanj, te trgovačko preduzeće Alpina BH d.o.o. Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije