Poznata imena zamjenika glavne državne tužiteljice Gordane Tadić

Radiosarajevo.ba
Poznata imena zamjenika glavne državne tužiteljice Gordane Tadić
Foto: Radiosarajevo.ba / VSTV

Milanko Kajganić i Diana Kajmaković imenovani su za zamjenike glavne državne tužiteljice Gordane Tadić, odlučeno je na današnjoj sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

Ipak, imenovanje zamjenika glavne državne tužiteljice izazvalo je i raspravu članova Vijeća.

Kako je na sjednici kazao predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija „nije bilo velike razlike između Ismeta Šuškića i Diane Kajmaković“, a oni su bili kandidati za poziciju osiguranu za zamjenika tužioca koji dolazi iz reda Bošnjaka.

„Mi smo se opredijeli da predložimo prvu na listi, iz reda bošnjačkog naroda, isto tako i iz srpskog. Od svih kandidata Kajganić je najbolji rezultat imao na intervju“, pojasnio je Tegeltija.

Član VSTV-a BiH Goran Nezirović izrazio je određene rezerve koje su se odlnosile na kandidata Kajganića.

Kako je istakao konkretna zamjerka je odnosi „što je on tužilac samo pet godina“.

Predsjednik Tegeltija je predložio Neziroviću da „posluša intervju“, te je dodao da su se svi složili da je Kajganić bio najbolji.

Kajmaković je izabrana sa šest glasova za, četiri protiv i jednim suzdržanim, dok je Kajganić imao veću podršku u Vijeću, za njega je glasalo devet članova ovog tijela, dok je po jedan član bio protiv i suzdržan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije