Poznat termin i mjesto dženaze Berizu Belkiću

0
Radiosarajevo.ba
Poznat termin i mjesto dženaze Berizu Belkiću
Foto: Facebook / Beriz Belkić

Dženaza Berizu Belkića, bivšem članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji je preminuo jučer, 16. augusta, u 77. godini, obavit će se u petak, 18. augusta, u 17 sati na Gradskoj groblju Lav u Sarajevu.

Rođen je u Sarajevu 8. septembra 1946. godine. Diplomirao je na ekonomskom fakultetu 1989. godine, a od 1996. je bio član i dio najužeg rukovodstva Stranke za BiH.

Kao kandidat ove stranke imenovan je i za člana Predsjedništva BiH. Ovu dužnost je obavljao u periodu od kraja marta 2001. do općih izbora u oktobru 2002. godine. Također obavljao je i niz drugih funkcija, među kojima je član Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, ministar za izbjeglice i socijalnu politiku Kantona Sarajevo i druge.

Pogledajte kako teče akcija Bulevar: Otkrivamo najnovije detalje i ko će sve biti uhapšen

Pogledajte kako teče akcija Bulevar: Otkrivamo najnovije detalje i ko će sve biti uhapšen

Kada mu je istekao mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH 2006. godine povukao se iz politike. Živio je u Sarajevu sa suprugom Azrom, sa kojom ima sina Admira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije