Poznat termin dženaze bh. umjetnici Almi Suljević

0
Radiosarajevo.ba
Poznat termin dženaze bh. umjetnici Almi Suljević
Foto: YouTube/Screenshot / U Sarajevu preminula Alma Suljević

Savremena bosanskohercegovačka umjetnica i profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu Alma Suljević preminula je u 61. godini.

Udruženje likovnih umjetnika BiH se oglasilo povodom njene smrti te obavijestilo javnost o terminu dženaze i komemoracije. 

"Dragi prijatelji, kolege i članovi Udruženja,

Iz PDA objavili snimak i tvrde: Aktivista SDA je napao našeg člana!

Iz PDA objavili snimak i tvrde: Aktivista SDA je napao našeg člana!

S velikom tugom obavještavamo sve koji su poznavali i poštovali našu dragu Almu Suljević da će se sutra, 24. septembra, održati njen posljednji ispraćaj. Dženaza će biti klanjana u 13:30 sati ispred Begove džamije, a ukop će se obaviti na groblju Bare u 14:30 sati.

Alma je bila umjetnica izuzetne snage i vizije, profesorica koja je neumorno inspirisala generacije mladih umjetnika.

Njena predanost umjetnosti, obrazovanju i zajednici ostavila je neizbrisiv trag, a kao pripadnica islamske vjeroispovijesti živjela je u skladu s vrijednostima koje su oblikovale njen karakter i djelo.

Također, obavještavamo vas da će komemorativna sjednica u čast Alme Suljević, koju organizuju Akademija likovnih umjetnosti i Udruženje likovnih umjetnika, čija je bila predsjednica, najvjerovatnije biti održana u srijedu ili četvrtak. O tačnom vremenu održavanja komemoracije obavijestit ćemo vas blagovremeno.

Pozivamo sve koji žele da prisustvuju i odaju posljednju počast Almi. Uz dženazu, dijelimo i njenu fotografiju snimljenu u prostorima Vijećnice, mjestu koje simbolizuje njen intelektualni i umjetnički duh", napisali su iz Udruženja likovnih umjetnika BiH.

Obavještenje o dženazi Alme Suljević Dragi prijatelji, kolege i članovi Udruženja, S velikom tugom obavještavamo sve...

Posted by Udruzenje likovnih umjetnika BiH on Monday, September 23, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije