Poznat identitet uhapšenog zbog izazivanja mržnje: Strašne poruke i kardinalu

Radiosarajevo.ba
Poznat identitet uhapšenog zbog izazivanja mržnje: Strašne poruke i kardinalu
Foto: Screenshot / Uhapšen u Mostaru

Youtuber H.P., koji se naziva The Unstoppable Grind Master, osoba je koju su uhapsili pripadnisi Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog izazivanja nacionalne i vjerske mržnje, nezvanično je potvrđeno iz SIPA-e za Radiosarajevo.ba.

Ovaj youtuber je sa sjekirom u ruci odaslao poruku javnosti i kardinalu Vinku Puljiću povodom mise za Bleiburg koja je održana u subotu u sarajevskoj Katedrali.

S obzirom na sadržaj i govor mržnje, nećemo prenijeti ono što je rekao niti objaviti video.

Podsjetimo, policijski službenici SIPA-e uhapsili su jučer u Mostaru jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Ugrožavanje sigurnosti“ i člana 163. istog zakona „Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti“.

SIPA uhapsila jednu osobu zbog izazivanja nacionalne i vjerske mržnje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u Mostaru lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Ugrožavanje sigurnosti" i člana 163. istog zakona „Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti".

Osumnjičena osoba je privedena u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz odgovarajući izvještaj, biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije