Požari progutali kuće u Višegradu

Radiosarajevo.ba
Požari progutali kuće u Višegradu

U okolini Višegrada danas je u požaru izgorjelo pet kuća i više od 20 pomoćnih objekata. Vatra se u višegradskom zaseoku Prisoje, u Mjesnoj zajednici Vardište, nakon što je izbila oko 13 sati, velikom brzinom proširila i „prigutala“ kuće za kratko vrijeme.

Na gašenju požara, koji se širi prema granici sa Srbijom, odnosno prema graničnom pijrelazu Vardište i selu Panjak, učestvuju vatrogasci, mještani te pripadnici granične policije i radnici tamošnjeg šumskog gazdinstva.

Istovremeno je danas iz naselja Zijemlja u općini Istočni Mostar upućen apel za hitnu pomoć u gašenju požara koji je došao na 200 metara od kuća i uskoro bi mogao da opkoli selo.

Gori borova šuma, a neophodna je veća od trenutne pomoći u gašenju vatre čiji plamen dostiže i 20 metara visine, istakao je predsjednik Skupštine opštine Istočni Mostar Božo Sjeran u izjavi za medije u RS-u, ističući da bi požari mogli da ugroze ljude i objekte, prenosi Fena.

Vatra se prema Istočnom Mostaru proširila s područja Ruišta, sjeverno od Mostara gdje požari gore više od sedam dana.

Vezano: Pregled svih požarišta u FBiH

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije