I dalje alarmantno u Konjicu: Požari bukte, svakodnevno prijava novih

E. H.
I dalje alarmantno u Konjicu: Požari bukte, svakodnevno prijava novih
Već danima na području općine Konjic bukte požari na više lokacija, te su i tokom prošle noći vatrogasci imali mnogo posla na saniranju ovih požara.

Tako je i od jutros kada je prijavljeno novo širenje požara na području Klisa, kazali su za Radiosarajevo.ba iz Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic.

"Jutros nam je prijavljeno novo širenje požara na području iznad pojedinih sela, te još uvijek čekamo informacije o kakvom je terenu riječ kako bismo znali s kakvim vozilima možemo intervenirati na gašenju požara", kazali su nam iz PVJ Konjic.

Do kasno u noć vatrogasci ove jedinice intervenirali su na gašenju požara u mjestu Košuta kod Boračkog jezera, gdje je bila posebno alarmantna situacija zbog ugroženosti putne komunikacije Konjic - Glavatičevo. Nasreću, požar je ugašen nešto prije ponoći. Također, alarmantno je jučer bilo i u mjestu Žitače, gdje je požar jedno vrijeme ugrožavao samostan u ovom mjestu, no vatrogasci su uspješno intervenirali i na ovom području.

Aktivno je još nekoliko požara zbog čega je moguće povećanje opasnosti. Ipak, kako ističu iz PVJ Konjic u ovim trenucima stanovništvo nije ugroženo, a vatrogasci čine sve što je u njihovoj moći kako do toga ne bi ni došlo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije