Požar u brčanskoj firmi prouzrokovan petardama

Radiosarajevo.ba
Požar u brčanskoj firmi prouzrokovan petardama

U požaru na imanju poljoprivrednog preduzeća Agro Pejin u prigradskom brčanskom naselju Grbavica izgorilo je oko 500 rolo bala slame, potvrđeno je u lokalnoj policiji, javlja Srna.

Prema nezvaničnim informacijama, požar je, najvjerovatnije, prouzrokovan petardama koje su nepoznata lica bacala sinoć u blizini skladišta slame.

Portparol policije Brčko distrikta Halid Emkić izjavio je da su vatrogasci uspjeli da zaustave širenje vatre na obližnje objekte, a da je danas obavljen uviđaj na mjestu događaja.

"O slučaju je obaviješten dežurni tužilac, a Tužilaštvu Brčko distrikta BiH najvjerovatnije će protiv osumnjičenog lica biti upućen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu oštećenje tuđe stvari", rekao je Emkić.

Emkić nije mogao da precizira da li je riječ o podmetanju vatre ili o nemarnom postupanju sa pirotehničkim sredstvima, jer je istraga još na početku.

Mladen Pejin, vlasnik preduzeća Agro Pejin, rekao je da se pričinjena šteta procjenjuje na oko 8.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije