Požar pod kontrolom, izgorjelo sedam hektara šume

Radiosarajevo.ba
Požar pod kontrolom, izgorjelo sedam hektara šume


Veliki šumski požar na Bjelašnici, koji traje od petka trenutno je pod kontrolom, potvrdio je to Feni rukovodilac Službe za zaštitu ljudi i imovine Kantonalnog javnog preduzeća Sarajevo-šume Omer Vatrić.

Požar je trenutno u fazi neširenja, i samo na jednom mjestu gori trava, odnosno površina od 50 metara kvadratnih, kazao je Vatrić.

Požar je buknuo između sela Ostojići i Gaj, koji pripadaju Mjesnoj zajednici Dejčići na Bjelašnici. Prema procjenama, izgorjelo je oko sedam hektara šume.

Vatrić je kazao kako je ekipa "Sarajevo-šuma" na terenu osobe i obezbjeđuje požar i u slučaju daljeg širenja bit će poduzete adekvatne mjere.

On je naveo da su jučer iz "Sarajevo-šuma" tražili i intervenciju helikoptera Oružanih snaga BiH, pošto je požar bio u fazi širenja, ali u večernjim satima je došlo do smirenja, tako da se odustalo od te intervencije.

"Pratit ćemo požara do daljnjeg. Ako se nastavi širenje, pošto se radi o miniranom području, onda ćemo poduzeti aktivnosti koje smo i tražili", kazao je Vatrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije